Ik wil heel graag foto’s van mijn hond laten maken, maar die blijft nooit stil zitten…

Honden | 0 Reacties

Hondenfotografie. Het is en blijft een uitdaging. Maar wat vind ik die uitdaging leuk. Als mensen mijn werk zien dan hoor ik toch regelmatig terug, heel erg leuk hoor, zou het prachtig vinden zoiets aan de muur te hebben hangen van onze hond, maar die blijft nooit stilzitten voor de foto. Mag ik jullie voorstellen aan Zoey. Zoey is onze 1,5 jaar oude Weimador, oftewel een kruising tussen een Weimaraner en een Labrador.      
Zoey is super lief en luistert over het algemeen genomen super, tot we foto’s gaan maken 😉 Ik heb die periode ook doorlopen met onze dochter die het model zitten een aantal jaren echt zat was, groot gelijk hoor Tessa!! De oplossing om “de pubers” toch mee te laten werken zijn niet dezelfde 🙂 waar ik bij Tessa met omkoping een heel eind kom, is voor Zoey de vrijheid haar grootste beloning, en is het lastig haar stil te laten zitten. De foto hierboven is dan ook het resultaat van geduld hebben. Het lukt echt bij iedere hond een mooie fotosessie te maken.  
Ondanks dat Zoey dus goed luistert vind ze het leukste spelletje, als de baas haar net neergezet heeft en zelf het frame uitloopt het op een rennen te zetten voordat ik heb kunnen klikken 😀 Met als resultaat de bovenste foto’s.  
Hoe zorg ik dan toch voor een mooi resultaat? Wederom: geduld. Laat jullie hond lekker spelen. Neem wat lekkers mee om hem of haar te belonen. Ook voor jullie hond is het spannend. Vaak is de sessie op een locatie die jullie hond nog niet kent. En mocht het echt niet lukken, zoals met Zoey vandaag. Omdat ze zo door het dolle heen was dat rennen het enige was wat mevrouw wilde doen dan heb ik een trucje. Een klein dun riempje wat ervoor zorgt dat jullie hond gewoon op zijn plaats blijft zitten en ik kan het riempje en jou van de foto verwijderen. Zie hieronder het resultaat.  
En? Geeft dit jullie iets meer vertrouwen in dat de fotosessie met jullie hond soepel zal verlopen? Hebben jullie nog tips voor mij? Ik lees ze graag. Wil je ook een fotosessie boeken met je hond? Neem dan contact op door hier te klikken.